Blåbärscheesecake

Blir ca 12 bitar och är en riktig blåbärs dröm.

Ingredienser

  • Botten
  • 250 g digestivekex
  • 100 g smält smör
  • Fyllning 1
  • 3 ägg
  • 450 g Philadelphiaost
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 200 g blåbär
  • Topping 2
  • 3 dl creme fraiche
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Garnering
  • Stora blåbär
  • Mynta eller citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Ugn 180º
    2. Smörj en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, med smält smör.
    3. Krossa kexen och blanda med smält smör.Tryck ut smuldegen i formen grädda i ca 5-10 minuter.
    4. Kör ingredienserna till fyllning 1 i matberedaren till en jämn smet. Häll i formen och grädda i nedersta delen av ugnen i 25-30 minuter. Låt svalna lite.
    5. Blanda ihop fyllning 2 och bred på kakan. Grädda ytterligare 5-10 minuter.
    6. Ställ kakan i kylen, gärna över natten så den hinner sätta sig.
    7. Vid servering, toppa med stora amerikanska blåbär och pudra över lite florsocker strax innan servering och ev. lite citronmeliss.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    choklad67 11 oktober 2010

    Bytade ut bären mot sylt blev kanon bra

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben