Både smal och snabblagad. Perfekt när du längtar efter något gott.
Ingredienser
125 g frysta blåbär
10 digestivekex, fullkorn
2 gelatinblad
250 g Arla Köket Kesella kvarg
1 dl Arla Köket lätt crème fraiche
3/4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
Tina blåbären. Krossa kexen grovt och fördela hälften i 4-6 glas. Lägg gelatinbladetn i kallt vatten i 5 min.
Rör, kvarg, crème fraiche, florsocker och vaniljsocker till en jämn kräm. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en liten kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen.
Rör ut gelatinet med några matskedar av krämen i kastrullen. Vänd sedan ner gelatinblandningen i resten av krämen.
Blanda ner blåbären. Fördela hälften av krämen i glasen. Strö över resten av kexsmulorna och häll sedan på resten av krämen.