Smal blåbärscheesecake i glas

Serverar: 6 portioner

Både smal och snabblagad. Perfekt när du längtar efter något gott.

Ingredienser

  • 125 g frysta blåbär
  • 10 digestivekex, fullkorn
  • 2 gelatinblad
  • 250 g Arla Köket Kesella kvarg
  • 1 dl Arla Köket lätt crème fraiche
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Tina blåbären. Krossa kexen grovt och fördela hälften i 4-6 glas. Lägg gelatinbladetn i kallt vatten i 5 min.
    2. Rör, kvarg, crème fraiche, florsocker och vaniljsocker till en jämn kräm. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en liten kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen.
    3. Rör ut gelatinet med några matskedar av krämen i kastrullen. Vänd sedan ner gelatinblandningen i resten av krämen.
    4. Blanda ner blåbären. Fördela hälften av krämen i glasen. Strö över resten av kexsmulorna och häll sedan på resten av krämen.
    5. Ställ i kylen minst 1 tim före servering.
    6. Garnera gärna med blåbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben