Lite annorlunda och festligt sätt att servera tårta.
Ingredienser
1 förpackning färdigköpt tårtbotten
2-3 dl grädde
1-2 burkar á 250 g kesella vanilj eller kesella jordgubb/lime
1-1 1/2 dl jordgubbssylt eller någon annan smak
ca 3 dl jordgubbar
Citronmeliss att dekorera med
Glas att servera ur
Instruktioner
- Ta några glas som du tycker ska passa. Tryck ut rundlar av tårtbotten. Vispa grädden och skiva jordgubbarna.
Lägg lite jordgubbar i botten av glasen och varva sen tårtbotten, sylt, kesella, grädde och jordgubbar som du vill.
Avsluta med jordgubbar och dekorera med några blad citronmeliss.
- Detta recept är för 4-6 personer men det kan variera beroende på vilka glas man använder.
Liknande recept
Kommentarer (4)
Relaterade Artiklar
Diabetes
Målet vid behandling av all diabetes är att hålla blodsockret på en jä...
Kräftans vänkrets
August Strindberg var en av oss, dvs. kräftälskare.
När han i ”Trefa...
Det här gjorde succe på min födesedag (igår). Gott, enkelt och frächt!! En rolig variation till "vanlig" tårta! Toppbetyg! :o)
Var klassförälder i år (4.an) gjorde denna 25 st till eleverna+lärare, alla barn jublade bästa tårtan jag någonsin har ätit. det säger ju ALLT ;) Tack snälla för receptet
Måste tacka för ett mycket trevligt recept. Gjorde detta på midsommarafton. Det var enkelt att göra, vackert att titta på och mycket gott! Kesella vanilj var en positiv överraskning. En 5:a blir det i betyg :).
OJ va gott det var, jag bjöd på dessa "tårtor" på midsommarafton (alltså idag) då vi bara var vi 2. Jag har redan talat om för folk att det var gott, enkelt och mäktigt men också perfekt när man inte är så många. Kesella vanilj var en smakbrytare som vi gillade men man kan ju ha i så mycket färska gubbar man vill. Rekomenderas varmt!