Blåbärscheesecake

Serverar: 12 portioner

Tid: 20 minuter

Mmm

Ingredienser

  • 200 g krossade digestivekex (14-15 st)
  • 125 g smör
  • 2 msk socker
  • Fyllning
  • 225 g blåbär
  • 400 g cream cheese
  • 1 dl socker
  • 4 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk maizena
  • Garnering
  • 250 g kesella vanilj
  • Blåbär
  • Instruktioner

    1. Finfördela kexen i matberedare eller mortel. Smält smöret och blanda det med kexsmulor och socker. Tryck ut massan i en bakform med löstagbara kanter (26 cm i diameter). Den ska täcka både botten och 4-5 cm upp på kanten.
    2. Blanda samman blåbären (spara några till garnering)och de övriga ingredienserna till fyllningen och rör till en smet, kör gärna i matberedare så att bären krossas. Häll fyllningen i formen.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme.
    4. Låt kakan svalna och täck ytan med vaniljkesella och garnera med sparade bär.
    5. Ugnstemperatur 150º

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    agbrant 20 april 2008

    Mmm så god cheesecake. Blev väldigt uppskattad av alla mina gäster också.

    Setti 3 september 2009

    är cream cheese samma sak som philadelphia ost? Den ser väldigt god ut!

    piitu 2 augusti 2010

    Men åh vad gott det var:) Tusen tack för receptet! En klar femma!

    gunson 8 november 2010

    Mycket mumsig! Håller med om en klar 5:a!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben