Hallon- och blåbärscheesecake

Serverar: 6-8 portioner

Vacker och god...

Ingredienser

  • Botten
  • 175 g Müsli havre crunchy
  • 50 g Milda mat & bak margarin
  • Fyllning
  • 300 g Creme bonjour naturelle
  • 1 dl florsocker, 60 g
  • 2 dl blåbär, 100 g
  • ½ dl hallonsylt
  • 1 tsk finrivet limeskal
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 4 gelatinblad
  • 4 äggvitor
  • 2 dl Milda Mat & Visp 26%
  • Gelé
  • 3½ dl blåbärssoppa
  • 5 gelatinblad
  • Topping/Garnering
  • Blåbär
  • Mynta
  • Instruktioner

    1. Botten: Smält margarinet i en kastrull, mixa gärna muslin lite lätt i en matberedare och slå över det smälta margarinet. Applicera blandningen i en springform 26cm form med löstagbar kant och ställ kallt.
    2. Fyllningen: Vispa samman färskosten och florsocker med hjälp av en elvisp, mosa blåbär med hallonsylten och rör ner i ostmassan.
    3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
    4. Vispa äggvitorna till ett hård skum och vänd ner i ostmassan.
    5. Värm försiktigt yoghurten och rör ner gelatinbladen tills de har smält, rör ner i ostmassan.
    6. Vispa grädden till fluffig konsistens, och vänd ner i ostmassan.
    7. Häll fyllningen i formen och täck med plastfolie. Låt stela i kylen minst 4 timmar.
    8. Lägg gelatinbladen i kallt vatten för gelén. Värm upp blåbärssoppa och rör ner gelatinbladen, låt svalna något innan den slås över på den stelnande cheesecaken.
    9. Skär ut i snibbar garnera med blåbär och mynta, servera...

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben