Veras Kryddiga Sylt paj

Serverar: 10 portioner

Tid: 1 timme

Mums..

Ingredienser

  • 1½ dl (100g) sötmandel
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk malen kanel
  • ½ tsk malda kryddnejlikor
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 2 dl hallonsylt eller annan sylt
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 200 grader.
    2. Mal mandeln. Blanda den malda mandeln, mjöl, socker, bakpulver, kanel, kryddnejlikor och matfett skuret i bitar, gärna i matberedare. Tillsätt ägget. Arbeta snabbt samman allt till en deg.
    3. Lägg 1/3 av degen åt sidan.
    4. Tryck ut resten av degen i en form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.
    5. Bred ut sylt på degbottnen. Kavla ut resten av degen på mjölat bord.
    6. Spora eller skär degen i 1 cm breda remsor. Lägg remsorna som ett rutgaller över sylten. Pensla deggallret med uppvispat ägg. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 25 min.
    7. Servera pajen lätt avsvalnad eller kall.. Gärna grädde eller vaniljsås till

    Liknande recept

    3.4
    1 h 20 min
    2
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben