Smulpaj

Detta recept räcker till två runda pajformar.

Ingredienser

  • 4 dl mjöl
  • 3 dl havregryn
  • 1½ tsk bakpulver
  • 2½ dl socker
  • 175 g smör (rumsvarmt)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Frukt ex. blåbär och äpplen är jättegott
  • Kanel
  • Socker
  • Potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna till smulpajen (smöret bör vara rumsvarmt).
    2. Smörj pajformarna med lite smör, tillsätt blåbär och äpplet skuret i bitar, strö över kanel och socker och pudra över lite potatismjöl. I pajen på bilden har jag blandat hallon och blåbär, men då har jag hoppat över kanelen.
    3. Till sist strös smulpajsdegen över frukten.
    4. Grädda i 175 grader i ca 40 minuter.
    5. Serveras med vaniljsås.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (7)

    LottenE 2 juni 2009

    Jättegod smulpaj! Alla barnen rensade sina tallrikar vilket är ett god betyg hos mina kräsna barn ;-)

    dystraior 7 juli 2009

    Gjorde det här receptet i helgen på jobbet, blev jättegott och eftersom receptet är för antingen två vanliga former eller som jag gjorde, en större form så slipper man hålla på och dubbla och ha sig så du får en femma av mig!!

    anead 20 augusti 2010

    Hej! Hur mycket frukt / bär har ni tagit?

    jakobsson346 16 september 2010

    Denna paj är väldigt god.

    annchad 6 november 2010

    mycket god paj! gjorde en paj men hela receptet. Vi tycker om när det är mycket pajdeg. gräddade lite längre

    cateerina 1 juni 2012

    Den ska jag prova i helgen!Återkommer!!!!

    stintan1 10 mars 2013

    Bästa smulpajen !! Gotti gott gott !!

    Relaterade Artiklar

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben