Smulpaj med blåbär

Serverar: 4 portioner

Snabblagad paj! Trots detta riktigt smaskig!

Ingredienser

  • Smulpaj
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 125 g margarin
  • Fyllning
  • 1 pkt djupfrysta blåbär, ca 200 g
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl och strösocker i en skål. Tillsätt margarinet och finfördela det i mjölsockerblandningen så att det blir en grynig massa.
    2. Blanda strösocker och potatismjöl till fyllningen. Varva blåbären och blandningen i en smörad ugnssäker form. Strö över smuldegen. Grädda i ugn vid 225º i ca 20 minuter.
    3. Servera gärna kall vispad grädde eller vaniljsås till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    rosen87 2 juni 2009

    Jag har bakat pajen flera gånger nu, antingen med rabarber eller blåbär/hallon och den smakar helt enkelt underbart! Då jag är intolerant mot det mesta, använde jag gluten och laktosfria varor istället för det vanliga men det funkade lika bra det :D

    bragmor 2 mars 2010

    Blev sugen på nåt gott. Blåbär fanns i frysen, så det fick bli den här pajen. Vi blev INTE besvikna. Så enkelt och så jättegott. Vaniljvisp till var perfekt! Den här kommer vi att göra fler gånger.

    Relaterade Artiklar

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben