Grekisk smulpaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 40 minuter

Underbart god, detta är ett av mina absoluta favoritrecept!

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 1 röd paprika
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1 tetra krossade tomater, gärna med örtsmak
  • 1 buljongtärning
  • 1 msk olivolja
  • 1 paket fetaost (apetina är bäst i detta recpet)
  • Kalamata oliver eller gröna oliver
  • Salt
  • Peppar
  • Timjan
  • Oregano
  • 75 g smör eller margarin
  • 2 dl vetemjöl eller grahamsmjöl
  • 1 pkt riven parmesanost (80g)
  • Instruktioner

    1. Skölj och tärna grönsakerna. Fräs dem i oljan. Pressa i vitlöken och häll i tomaterna, tillsätt buljongtärningen. Låt puttra i 10 min. Smaka av med salt, peppar och örtkryddor.
    2. Hacka under tiden samman mjöl, matfett och parmesanost till en grynig massa i en bunke .
    3. Häll grönsaksröran i en pajform. Tärna fetaosten och peta ner den och oliverna i grönsaksröran. Smula över degen.
    4. Sätt ugnen på 225 och grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 20 min.
    5. Servera med tzatziki och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben