Dippsås för kräftstjärtar

Blev ett mycket lyckat inslag på kräftbordet. Gjord med tanken att man skulle doppa kräftstjärtar i den. Men det doppades även grönsaker och bröd vilket också passade mycket bra. Så jag må säga att det blev en mångsidig dip. Smaken har en lätt asiatisk karaktär tack vare spiskummin och ingefära.

Ingredienser

  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk kräftspad
  • 1 klyfta vitlök
  • ½ dl gräslök
  • 1 krm citronpeppar
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 krm spiskummin
  • 1 krm ingefära
  • 2 krm örtsalt
  • Instruktioner

    Blanda majonnäs och gräddfil med pressad vitlök och finhackad gräslök. Tillsätt sedan alla kryddor och rör om väl. Låt vila i kyl minst 1 timme så att smakerna hinner gå ihop.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben