Potatispaj med kräftstjärtar

Potatispaj med kräftstjärtar och Västerbottenost.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 400 g kokt potatis
  • 1 dl hackad dill
  • 2 dl riven smakrik ost, t ex Västerbottenost
  • 170 g kräftstjärtar (avrunnen vikt)
  • 3 ägg
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Blanda mjöl och smör till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Kavla ut och lägg i en pajform. Nagga och låt stå kallt i 30 minuter. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    3. Lägg i tärnad potatis, dill, ost och kräftstjärtar. Vispa ihop ägg, grädde, mjölk, salt och peppar, och häll över. Grädda i ca 30 minuter tills äggstanningen stelnat. Garnera eventuellt med kräftstjärtar och dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    annikahedkvist 1 februari 2009

    mycket god paj. Lättlagad. mums

    hanna_s 1 januari 2010

    Fantastiskt god paj! Ny favorit hos mig, klar 5:a!

    Okänd 1 april 2010

    Väldigt god paj. En fyra från oss.

    DreamCat 21 november 2011

    Jättegott och snabbt!

    Anderstam 29 februari 2012

    TACKAR & BUGAR för en underbar middag. Jag bytte ut matlagningsgrädde till vispgrädde. Vet ej om det var det som gjorde den fina färgen. Bifogar en bild. Garanterat en 5 poängare 1 :-)

    guardianlinda 3 mars 2012

    Jag hade Fetaost i med för mera smak, god, ger en 3:a/Mvh Linda

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben