Kräftstjärtar i röd curry

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Snabbt och gott!

Ingredienser

  • Ca 20 kräftstjärtar, frysta eller i lake
  • Ca 500 g wokgrönsaker, frysta eller färska
  • 2-3 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 msk olja
  • 2-3 tsk röd currypasta
  • 1 burk, 400 ml. kokosmjölk
  • 2 msk konc. fisk- eller thai grönsaksfond
  • 1 msk pressad lime
  • 3 kaffirblad
  • 2-3 tsk socker eller honung
  • 1 tsk maizenamjöl
  • 1 msk vatten
  • 1 dl färsk koriander- eller thaibasilika blad, grovt hackade
  • Instruktioner

    1. Tina kräftstjärtarna om de är frysta och låt dem rinna av.
    2. Förbered grönsakerna: Hetta upp oljan i woken och fräs grönsakerna enligt anvisning på förpackningen. Ta upp dem på ett fat. Fräs currypastan i woken och häll i kokosmjölk, fond, pressad lime, kaffirblad, socker eller honung och maizena utrört i vatten. Koka 2-3 minuter. Blanda försiktigt i grönsakerna, kräftstjärtar och örtkrydda och hetta upp.
    3. Servera med kokt ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben