Dillkokt lax med kräftstjärtar

Serverar: 4 portioner

Alla fisk och skaldjursfantaster, prova detta. En paradrätt!

Ingredienser

  • 800 laxfilé
  • 1 burk kräftstjärtar i lake
  • 1 l vatten
  • 2 tsk salt
  • 10 svartpepparkorn
  • Ca 10 cm purjolök
  • 1 liten morot
  • 5 dillstjälkar
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • 1 ½ msk fransk honungssenap
  • 3 msk hackad dill
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 burk röd stenbitsrom
  • Instruktioner

    1. Skär bort skinnet från laxen och ta bort eventuella ben. Skär den i 4 portionsbitar.
    2. Låt vattnet koka upp med salt och pepparkorn i en traktörpanna. Skär purjo och morot i bitar och tillsätt dem. Låt koka under lock i 10 min. Lägg i dillen i slutet av koktiden.
    3. Tillsätt fisken och sjud under lock i ca 6 min. Låt fisken kallna i lagen.
    4. Rör samman gräddfil, majonnäs, honungssenap, hackad dill, stenbitsrom och salt och peppar.
    5. Låt laxen rinna av och lägg den på ett serveringsfat. Garnera med kräftstjärtar.
    6. Serveras med dillrullad potatis, sallad och såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    popik 11 augusti 2008

    Supergott. Laxen blir väldigt saftig när den får kallna i lagen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben