Med hjälp av färdig smördeg trollar man fram delikata desserter på nolltid.
Ingredienser
2 persikor
2 plommon
20 kärnfria vindruvor
1 msk apelsinlikör (Triple sec eller Cointreau)
2 smördegsplattor
Finrivet limeskal
1/2 dl syltsocker
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 grader. Skölj, kärna ur och skär persikor och plommon i klyftor. Halvera druvorna.
Koka ihop frukten med syltsocker och likör till en kompott. Låt kallna.
Skär smördegsplattorna i 4 lika stora bitar. Tryck ut degen i 4 aluminiumformar 7-8 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter tills de har fått fin färg. Låt svalna.
Skeda kompotten i smördegsknytena. Finriv lite limeskal över. Servera med resten av kompotten och lättvispad grädde.
Tack för många fina recept :) /bikbok