Varma smördegsknyten med fruktkompott

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Med hjälp av färdig smördeg trollar man fram delikata desserter på nolltid.

Ingredienser

  • 2 persikor
  • 2 plommon
  • 20 kärnfria vindruvor
  • 1 msk apelsinlikör (Triple sec eller Cointreau)
  • 2 smördegsplattor
  • Finrivet limeskal
  • 1/2 dl syltsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj, kärna ur och skär persikor och plommon i klyftor. Halvera druvorna.
    2. Koka ihop frukten med syltsocker och likör till en kompott. Låt kallna.
    3. Skär smördegsplattorna i 4 lika stora bitar. Tryck ut degen i 4 aluminiumformar 7-8 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter tills de har fått fin färg. Låt svalna.
    4. Skeda kompotten i smördegsknytena. Finriv lite limeskal över. Servera med resten av kompotten och lättvispad grädde.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (1)

    bikbok 5 mars 2011

    Tack för många fina recept :) /bikbok

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben