Champinjoncrème till grillat och bröd mm

En mycket mångsidig champinjoncrème. Lägg en klick på nygrillat eller stekt kött istället för aromsmör. Använd istället för leverpastej på bröd. En mycket bra fyllning i smörgåstårtor. Även helt perfekt som fyllning av gurkbåtar. Gör gärna en stor sats, för den går perfekt att frysa. Tycker man att den grå färgen är tråkig, så ersätter man en del av saltet med kinesisk soya. Du får då en mörkbrun crème.

Ingredienser

  • 6-7 hg Färska champinjoner
  • 1 msk smör
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk crème fraiche (34 %)
  • 2 msk majonnäs (80 %)
  • 1 msk dill
  • 50 g ost (valfri sort)
  • 50 g purjolök
  • 2 msk bostongurka
  • Instruktioner

    1. Skär champinjonerna i mindre bitar, finhacka dill och purjolök, finriv osten. Lägg smöret i en stor kastrull och låt smälta på medelvärme. Lägg i champinjoner och rör om, låt stå till svampen släppt sin vätska och den kokat in igen. Det brukar ta ca 20-30 minuter, pressa då i vitlöken samt salta och peppra, rör om väl.
    2. Häll sen över i en bunke och låt svalna helt. Tillsätt crème fraiche och majonnäs, kör sen med mixerstav till en slät och fast röra. Blanda sist i dill, ost, purjolök och bostongurka och rör om väl. Smaka av om mer salt eller peppar behövs.

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben