Nötkakor

Serverar: 40 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Jag har hittat på receptet själv, som jag oftast gör! Detta var med i PiteåTidningen HELG där jag skriver som Kafferepet en gång i månaden. Många har hört av sig och gillat receptet. Glöm för allt i världen inte nötcremen, den gör de extra goda. Lycka till!

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 st ägg
  • 2 dl hackade hasselnötter
  • 1 dl nötcreme eller nutella, det blir olika smak men lika gott med vilket som
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, kakao och bakpulver i en skål för sig.
    2. Vispa smöret mjukt tillsammans med sockret.
    3. Blanda i ägget, sedan kakao, bakpulver, vaniljsocker.
    4. Blanda sedan i de hackade nötterna så att de är jämnt fördelade i smeten.
    5. Rör i mjölet lite i taget.
    6. Placera ut bakformar på en bakplåt, klicka i smeten med tesked.
    7. Grädda i 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben