Mjuk nötkaka med knäckchoklad

När behovet av sött är som störst blir denna kaka perfekt

Ingredienser

  • Botten
  • 300 g mandelmassa
  • 3 st ägg
  • Topping
  • 0,5 dl socker
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g Fazer Ögon Knäck Choklad
  • 100 g hackade nötter t ex hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Botten Riv mandelmassan på den grova sidan av ett rivjärn, blanda sedan med äggen. Tryck ut degen i en form och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30 min. Låt kakan svalna ordentligt.
    2. Topping Smält sockret i en stekpanna på låg värme. Rör hela tiden och var försiktigt så att det inte bränns. När det blivit en brun kolasås tillsätts grädden under omrörning. Låt kolasmeten koka några minuter.
    3. Rosta nötterna i ugn i 200° tills de får färg och lätt kan skalas. Skala och hacka nötterna och rör ned dem i karamellsmeten. Dra stekpannan från värmen och tillsätt den hackade chokladen. Låt karamellsmeten svalna och bred den slutligen över kakbotten. Skär i rutor

    Liknande recept

    1 h 30 min
    40

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben