Knäckchoklad cheesecake

Serverar: 8 portioner

Knäckchoklad cheesecake

Ingredienser

  • Botten
  • 1 pkt digestivekex eller 250 g
  • 135 g smör
  • Fyllning
  • 150 g Fazer ögon knäck choklad
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 1 burk kesella gourmet
  • 60 g socker
  • Saften av 1 lime
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och blanda med krossade digestivekex till en deg. Tryck ut degen i ett jämt lager i en form med löstagbar botten.
    2. Smält Fazer Ögon Knäck Choklad i vattenbad och låt svalna. Vispa grädden. Blanda limesaft med kesella och socker.
    3. Blanda grädden med kesellan och vänd försiktigt ner chokladen. Blanda väl och häll i smeten i ett jämt lager i formen. Låt stå i kyl i minst 4 timmar innan servering.
    4. Det går också att frysa för att plocka fram vid tillfälle. Servera med varm bärsås på jordgubbar eller hallon.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (1)

    Tesan94 18 december 2010

    Vart hittar man fazer ögon knäck choklad? Jag har letat i flera affärer ,men jag har inte hittat det.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben