Kolaglaserad nötkaka

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 45 minuter

Mums.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1½ dl socker
  • 125 g smör
  • 40 g hackade nötter
  • 1½ dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Glasyr
  • 1 dl mjölk
  • 1½ dl florsocker
  • 1 msk sirap
  • 2 msk smör
  • 1 tsk kakaopulver
  • Instruktioner

    1. Ägg och socker röres väl och blandas med det rörda smöret, de hackade nötterna och mjölet vari bakpulvert blandats. Kakan gräddas i smord form i ugnen, 200-225 grader, 30 minuter.
    2. Då den kallnat, glaseras den.
    3. Mjölk, socker, sirap och kakaopulver kokas under omrörning tills det tjocknat. Då iblandas smöret. Glasyren öses över den kalla kakan.
    4. Garnering: Hackad mandel.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    40

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben