Nötkaka med kaffe och apelsin

Hittade den här i mammas handskrivna gamla receptbok. Jag har valt en glasyr i stället för att pudra den med florsocker.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 7 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk äkta vaniljsocker
  • Rivet skal av en apelsin
  • 200 g malda nötkärnor
  • 2 msk snabbkaffepulver
  • 2 msk kokhett vatten
  • 200 g smält smör
  • 3 dl mjölk
  • Glasyr
  • 125 g smält smör
  • 2 tsk äkta vaniljsocker
  • Ca 4 ½ dl florsocker
  • Chokladströssel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º.
    2. Smörj och bröa en långpanna.
    3. Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i äggsmeten. Rör, vispa inte.
    4. Tillsätt apelsinskal, nötkärnor, snabbkaffepulvret utrört i kokhett vatten, smör och mjölk. Rör till en jämn smet.
    5. Bred ut smeten i långpannan och grädda i mitten av ugnen 15-20 minuter. Prova med sticka. Låt svalna.
    6. Till glasyren blandas smör, vaniljsocker och florsocker. Bred den över kakan och toppa med chokladströssel.
    7. Skär i rutor när glasyren stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Bodil56 17 augusti 2009

    Mmmm. Den här ska jag absolut baka på jobb!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben