Chokladbiskvier i långpanna

Tid: 1 timme 30 minuter

Riktigt enkla och goda!

Ingredienser

  • Botten
  • 500 g mandelmassa
  • 3 äggvitor
  • Kräm
  • 225 g smör
  • 3 dl florsocker
  • 3 äggulor
  • 2-3 msk kakao
  • Garnering
  • 200 g mörk blockchoklad eller 70% choklad
  • Några droppar matolja
  • Instruktioner

    1. Botten: Riv mandelmassan och blanda med äggvitorna till en slät smet. Bred ut i långpanna och grädda ca 10- 15 minuter i 200 grader varm ugn. Låt svalna (mycket viktigt annars smälter smörkrämen)
    2. Smörkräm: Rör ihop smör och florsocker. Blanda ner äggulor och kakao. Bred ut krämen på den kalla bottnen. Ställ att stelna i kylen eller frysen.
    3. Garnering: Smält choklad + några droppar matolja. Bred ut den smälta chokladen över kakan. Skär i rutor med varm kniv, annars spricker chokladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    charinae 8 maj 2012

    Otroligt goda! Och lätta att göra. Bjöd på jobbet och flera bad om receptet.

    tjut 30 november 2012

    Vilken storlek på långpanna använder du?

    thorning 15 januari 2013

    Jag undrar också; vilken storlek på långpannan?

    Johannahjelm 15 januari 2013

    Jag har använt en 39 x 45cm men även ibland 37 x 25cm, dessa gör att botten blir tjockare och det blir tjockare lager med smörkräm.

    Kakan1986 1 april 2013

    Enkla att göra och goda att äta :-) Min smet blev inte helt slät och jag bredde ut den på ett bakplåtspapper i en långpanna, täckte inte hela pappret för då hade botten blivit för tunn. En femma i betyg!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben