Botten:
Riv mandelmassan och blanda med äggvitorna till en slät smet. Bred ut i långpanna och grädda ca 10- 15 minuter i 200 grader varm ugn. Låt svalna (mycket viktigt annars smälter smörkrämen)
Smörkräm:
Rör ihop smör och florsocker. Blanda ner äggulor och kakao. Bred ut krämen på den kalla bottnen. Ställ att stelna i kylen eller frysen.
Garnering:
Smält choklad + några droppar matolja. Bred ut den smälta chokladen över kakan. Skär i rutor med varm kniv, annars spricker chokladen.
Otroligt goda! Och lätta att göra. Bjöd på jobbet och flera bad om receptet.
tjut30 november 2012
Vilken storlek på långpanna använder du?
thorning15 januari 2013
Jag undrar också; vilken storlek på långpannan?
Johannahjelm15 januari 2013
Jag har använt en 39 x 45cm men även ibland 37 x 25cm, dessa gör att botten blir tjockare och det blir tjockare lager med smörkräm.
Kakan19861 april 2013
Enkla att göra och goda att äta :-) Min smet blev inte helt slät och jag bredde ut den på ett bakplåtspapper i en långpanna, täckte inte hela pappret för då hade botten blivit för tunn. En femma i betyg!
Otroligt goda! Och lätta att göra. Bjöd på jobbet och flera bad om receptet.
Vilken storlek på långpanna använder du?
Jag undrar också; vilken storlek på långpannan?
Jag har använt en 39 x 45cm men även ibland 37 x 25cm, dessa gör att botten blir tjockare och det blir tjockare lager med smörkräm.
Enkla att göra och goda att äta :-) Min smet blev inte helt slät och jag bredde ut den på ett bakplåtspapper i en långpanna, täckte inte hela pappret för då hade botten blivit för tunn. En femma i betyg!