Ett recept som jag modifierat för att få det sockerfritt. Det har ganska lågt GI eftersom det inte innehåller något mjöl eller socker.
Ingredienser
200 g sötmandel
5 dl sötningsmedel
2 ägg
200 g smör
2 msk kallt starkt kaffe
150 g mörk (minst 70%) choklad
1 msk smör
Instruktioner
Bottnarna:
Sätt ugnen på 200°
Skålla mandeln, skala den och mal den fint. Blanda sedan mandeln med 3 dl sötningsmedel.
Separera äggulorna och spara för sig, vispa äggvitorna hårt och blanda dem försiktigt med mandeln och sockret.
Spritsa ut smeten i 6-8 cm stora skivor på en plåt.
Grädda i ugnen ca 12 minuter.
Krämen:
Rör smör och 2 dl sötningsmedel poröst, tillsätt sedan äggulorna och vispa ordentligt. Tillsätt kallt starkt kaffe.
Bred krämen på mandelbottnarnas flata del, låt stå i kylen eller frysen en stund för att stelna.
Smält chokladen med smöret i ett vattenbad.
Ta fram biskvierna och doppa dem i den lätt avsvalnade chokladen.
Ställ biskvierna svalt för att stelna.
Kan man använda nagot annat istället för kaffe (tycker att kaffe är vidrigt)?
Jätte goda kakor, en hit som har blivit en jultradition. Tack! :)