Sockerfria chokladbiskvier

Ett recept som jag modifierat för att få det sockerfritt. Det har ganska lågt GI eftersom det inte innehåller något mjöl eller socker.

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 5 dl sötningsmedel
  • 2 ägg
  • 200 g smör
  • 2 msk kallt starkt kaffe
  • 150 g mörk (minst 70%) choklad
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Bottnarna: Sätt ugnen på 200° Skålla mandeln, skala den och mal den fint. Blanda sedan mandeln med 3 dl sötningsmedel. Separera äggulorna och spara för sig, vispa äggvitorna hårt och blanda dem försiktigt med mandeln och sockret. Spritsa ut smeten i 6-8 cm stora skivor på en plåt. Grädda i ugnen ca 12 minuter.
    2. Krämen: Rör smör och 2 dl sötningsmedel poröst, tillsätt sedan äggulorna och vispa ordentligt. Tillsätt kallt starkt kaffe.
    3. Bred krämen på mandelbottnarnas flata del, låt stå i kylen eller frysen en stund för att stelna.
    4. Smält chokladen med smöret i ett vattenbad. Ta fram biskvierna och doppa dem i den lätt avsvalnade chokladen. Ställ biskvierna svalt för att stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    puntella 9 juni 2009

    Kan man använda nagot annat istället för kaffe (tycker att kaffe är vidrigt)?

    tibo65 15 december 2012

    Jätte goda kakor, en hit som har blivit en jultradition. Tack! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben