Sockerfri kladdkaka

Serverar: 5-7 portioner

Tid: 30 minuter

Klassisk kladdkaka utan socker. Lite lägre GI helt enkelt.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 dl sötningsmedel
  • 1 ½ dl kärnvetemjöl med fullkorn
  • 4 msk kakao
  • 2 ägg
  • ½ krm salt
  • Instruktioner

    1. Smält smöret (enklast direkt i bakbunken i micron) Rör i sötningsmedlet, kakaon och saltet. Rör ner mjölet och sist äggen.
    2. Baka i 20-30 minuter i 150 grader. Kakan ska fortfarande var kladdig i mitten.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (3)

    Naaat 9 juli 2011

    kan använda olja istället för smör och 1 tsk mer vaniljsocker istället för socker/sötningsmedel!

    Erajscha 9 juli 2011

    Ja visst men då är sen inte längre sockerfri...

    Yvonne Holmstrand 5 mars 2021

    Provade detta recept nyss. Kakan blev lika tunn som en pannkaka?? Ska formen vara minimal? Besviken

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben