Jeanettes drömgoda vilt lasagne

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Så fick vi äntligen till denna lasagne så att alla känner att detta är smaskens. Det är en stor sats som räcker till många och blir inte torr fast du värmer den senare.

Ingredienser

  • 1 kg vildsvinsfärs
  • 3 gula lökar
  • 6 stora vitlöksklyftor
  • 1 msk paprikapulver
  • 4 msk sweet chili sås
  • 400 g krossade tomater
  • 2 ½ msk örtsalt
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 msk torkad basilika
  • 3 köttbuljongtärningar
  • 8 dl vatten
  • Bechamelsås
  • 150 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 ½ liter mjölk
  • ½ tsk vitpeppar
  • 1 msk örtsalt
  • Ca 200 g riven ost
  • Ca 27 lasagneplattor
  • Instruktioner

    1. Börja med att hacka och steka löken. Bryn köttfärsen i 2 omgångar. Inte för mycket kött i pannan då koks det mer än steks. Tillsätt alla övriga ingredienser och låt småkoka så länge du tillreder bechamelsåsen.
    2. Smält smöret och vispa ner vetemjölet. Vispa ner mjölken i omgångar så det inte blir klimpigt. Krydda och låt koka i ca 5 minuter. Såsen ska vara tunn.
    3. Fyll den största långpannan du har till ugnen med hälften av köttfärsröran. Sen ett varv lasagneplattor. Häll hälften av bechamelsåsen över plattorna. Ett varv lasagneplattor till. Häll över resten av köttfärssåsen samt fyll på med lasagneplattor igen. Sist resten av vitsåsen samt strö den rivna osten över.
    4. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader ca 35 minuter. Ta ur ugnen och låt lasagnen gosa till sig en kvart innan ni äter. Servera en god grönsallad till och gärna ett gott rött vin eller öl till också. Ät och njut! Det gör vi.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben