Drömgod frukttårta i långpanna

Serverar: 20 portioner

Lite pyssel med tårtan - men den betalar sig - den blir så läcker och god...

Ingredienser

  • Botten
  • 4 ägg
  • 3 dl socker
  • 3½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 150 g smält smör
  • Fyllning
  • 250 g aprikosmarmelad
  • Fromage
  • 6 gelatinblad
  • 3 äggulor
  • ½ dl socker
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 5 dl vispgrädde
  • Till garnering
  • Färska bär och frukter
  • Gelé
  • 2 dl sött vitt vin eller fruktsaft
  • 4 gelatinblad
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader.
    2. Botten: Vispa ägg och socker poröst till tårtbotten, tillsätt mjöl blandat med bakpulver och vaniljsocker. Rör ner det smälta smöret, häll smeten i en smord och bröad långpanna (30x40 cm). Grädda i nedre delen av ugnen vid 175º ca 20 minuter. Låt svalna.
    3. Fyllning: Stjälp upp botten och bred över marmeladen.
    4. Fromage: Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten ca 5 minuter enligt förpackningen. Vispa äggulor och socker poröst, vispa grädden lätt. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, smält dem på svag värme i en kastrull med ½ msk vatten. Rör ner gelatinet i äggsmeten, tillsätt vaniljsocker och vänd ner grädden. Bred fromagen över kakan, garnera med frukt och bär.
    5. Gelé: Lägg gelatinbladen till gelén i kallt vatten, värm vin eller saft och lägg i gelatinbladen. Rör om så att de löser sig. Låt gelén svalna så att den blir tjockflytande. Ös den över tårtan. Ställ tårtan kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    pihal 20 maj 2011

    Hej Jag tyckte att ditt recept lät gott och funderar på att göra det, men hur många gelatinblad och hur mycket saft skall det vara till gelen. Mvh pia

    MrsC 22 maj 2011

    Tack för hjälpen, nu finns gelé ingredienserna med :-D Hälsningar Pia :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben