Apelsinfyllda honungsbullar

Serverar: 30 portioner

Nygräddade vetebullar med apelsinfyllning och honungsglasyr kan ingen motstå. Den härliga doften lockar alla till köket.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 msk socker
  • 2 msk honung
  • 1/2 tsk salt
  • 2 lätt uppvispade ägg
  • 1 apelsin, rivet skal av
  • 100 g smält smör eller margarin
  • 10-11 dl vetemjöl
  • Honungsglasyr
  • 3/4-1 dl honung
  • 5 msk socker
  • 60 g smör eller margarin
  • Apelsinfyllning
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 dl socker
  • 2 apelsiner, rivet skal av
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken till fingervärme, smula ned jästen i en bunke och rör ut den med litet av mjölken. Tillsätt resten av mjölken. Blanda ned socker, honung, salt, ägg, apelsinskal och matfett. Tillsätt mjölet, litet i taget. Arbeta degen tills den är elastisk och släpper bunkens kanter. Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter.
    2. Honungsglasyr: Blanda honung, socker och smör. Låt det koka upp och häll glasyren i en långpanna.
    3. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Dela den i två delar och kavla ut varje del till en rektangulär kaka. Bred på matfett, strö över socker och apelsinskal och rulla ihop kakorna. Skär varje rulle i 15 bitar och ställ dem med snittytan upp i långpannan. Jäs bullarna under bakduk 25 - 30 minuter.
    4. Grädda i mitten av ugnen i 200° ca 25 minuter. Stjälp genast upp bullarna på galler för att svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben