Apelsingryta

Serverar: 4 portioner

Den här grytan lagar min man då och då - den brukar variera i styrka efter dagsformen och den har nog aldrig varit nedskriven som recept

Ingredienser

  • 300 - 400 g lövbiff
  • 1-2 dl créme fraiche
  • 1-2 dl vatten
  • ½- 1 apelsin (måste vara en god, söt och saftig sort)
  • ca 100 – 150 gram jordnötter (ca ½ påse)
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • Svartpeppar
  • Salt
  • Olja
  • Örtkryddor du gillar tex timjan, oregano
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i strimlor och stek i olja i en stekpanna. Lägg över i en gryta Blanda créme fraiche och vatten. Tvätta apelsinen noga och riv skalet av ungefär halva apelsinen och blanda med créme fraichen. Tillsätt sambal oelek och övriga kryddor efter behag. Koka upp. Tillsätt sedan skivad apelsin och jordnötter och värm upp alltsammans. Smaka av och krydda eventuellt lite mer
    2. Brukar smaka gott till jasminris

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben