Apelsinknäck

Serverar: 20-30 portioner

En mycket god knäck med fyllig apelsinsmak. Använd en sockertermometer så får du perfekt konsistens.

Ingredienser

  • 2 dl grädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl socker
  • 50 g skållad hackad sötmandel
  • 20 g smör
  • Rivet skal av 1 apelsin+
  • saften från 1/2 apelsin
  • knäckformar
  • Garnering
  • Skalstrimlor
  • Instruktioner

    1 Blanda grädde, sirap och socker i en vid gryta. Koka kraftigt utan lock tills massan uppnått 125 grader. 2 Tillsätt mandeln, smöret, apelsinskalet och saften. Häll upp smeten i en liten kanna och fördela massan i knäckformar. För att få strimlor till garneringen har vi använt ett fint rivjärn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben