Apelsinkotletter

Serverar: 4 portioner

Marinera kotletterna före stekningen, det ger dem god smak. En skysås med smak av apelsin och timjan är gott till.

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Rivet skal och saft av 1 apelsin
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 msk hackad salladslök
  • 4 msk vitt vin eller 3 msk apelsinlikör
  • 2 1/2 dl apelsinjuice
  • 1 tsk timjan
  • 1 msk maizena
  • 2 msk vatten
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering
  • färsk timjan eller persilja
  • Instruktioner

    1. Gnid in kotletterna med vitlök, salt, peppar och apelsinskal. Lägg kotletterna på ett fat. Häll apelsinsaft över köttet och marinera i kylskåp ca 1 timme.
    2. Smält matfettet i en stekpanna och bryn kotletterna på båda sidor tills de fått färg. Ta upp dem ur stekpannan. Fräs salladslöken i pannan några minuter, blanda ned vin eller likör och låt småkoka ca 5 minuter. Tillsätt apelsinjuice och timjan. Lägg kotletterna i pannan och låt dem steka under lock ca 30 minuter tills de är möra. Lägg upp kotletterna på serveringsfat och håll dem varma.
    3. Rör ut maizenan med vattnet och vispa ned redningen i skyn. Låt koka tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
    4. Servera kotletterna med apelsinsåsen och garnera med timjan. Servera också gärna ris och kokt broccoli till.
    5. Du kan byta ut vin och likör mot köttbuljong.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben