Apelsinkotletter

Serverar: 4 portioner

Apelsin och rosmarin tillsammans med fläskkotletter är en fin kombination. Jättegott

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter, ca 500 g
  • Smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Sås
  • 2 1/2 dl Kelda matlagningsgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk soja
  • Pressad saft av 1 apelsin
  • 1 apelsin
  • Instruktioner

    Vispa ihop grädde, mjöl, buljongtärning, rosmarin, soja och apelsinsaft i en traktörpanna. Låt koka upp under vispning och sedan koka 3 minuter. Skala apelsinen och skär den i bitar. Stek kotletterna i smör 3 minuter på var sida i stekpanna. Salta och peppra. Lägg ner kotletterna och apelsinbitarna i såsen. Låt det koka upp. Garnera ev ,med apelsinskal (använd isåfall potatis skalaren) Servera med potatisklyftor och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Wiola 28 februari 2009

    Gott, lite annolunda smak på vanlig fläskkotlett ,blev lite festligare, utesluter nog mjölet nästa gång blev lite stabbigt, men något jag kommer att göra igen,

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben