Apelsinlax

Serverar: 8 portioner

Fått receptet av en väninna och måste bara dela med mig.

Ingredienser

  • 1 kg laxfilé
  • 6 dl grädde
  • 1 paket koncentrerad apelsinjuice
  • 2 st fiskbuljongtärningar
  • ca 1 dl vatten
  • ½-1 kruka färsk oregano
  • salt
  • peppar
  • 1 apelsin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Ta bort skinnet på laxen. Lägg den sedan i en ugnssäker form.
    3. Blanda ihop grädde, apelsinjuice, smulade fiskbuljongtärningar, vatten, det mesta av oregano, salt och peppar. Häll blandningen över laxen och ställ in i ugnen. Efter ca 20 minuter är laxen klar.
    4. Skiva apelsinen och lägg över när laxen är färdig. Strö över lite färsk oregano.
    5. Serveras med kokt eller kokt pressad potatis och gärna en sallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mumsan 17 maj 2008

    Smällgott! Gillar inte oregano så den plockade jag bort och garnerade med lite koriander istället.

    pipe 31 mars 2011

    jättegott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben