Apelsinlax med spenatmos

Serverar: 4 portioner

Laxkotletten med benet kvar har mer smak än den rena filén.

Ingredienser

  • 4 laxkotletter (á ca 150 g)
  • 1 tsk salt
  • 1½ msk smör
  • 1½ msk rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 apelsiner, grovrivet skal + saft
  • Spenatmos
  • 800 g bakpotatis eller mjölig potatis
  • 1 msk smör
  • 1½ dl mjölk
  • 100 g färsk spenat
  • 1 tsk salt
  • 1 krm riven muskot
  • Instruktioner

    1. Skala och tärna potatisen. Koka den mjuk i lättsalta vatten. Låt rinna av och mosa potatisen med elvisp. Tillsätt smör och mjölk och vispa hastigt till ett luftigt mos. Blanda ner spenaten i moset och smaka av med salt och muskot.
    2. Salta laxen på båda sidor. Koka upp smör, olja, pressad vitlök, apelsinsaft och skal (spara lite till garnering) i en kastrull. Lägg i fisken och sjud under lock ca 5 min, vänd laxen efter halva tiden.
    3. Servera spenatmoset med lax, apelsinsky och rivet apelsinskal.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben