Fårostgratinerad fisk med spenatmos

Serverar: 4 portioner

En klassisk fiskgratäng med nya smaker av Medelhavet.

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé tex torsk
  • 1 paket fryst bladspenat
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 port potatismos
  • 1 krm mald muskot
  • 100 g grekisk fetaost
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 1/2 dl svarta oliver med kärnor
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225°. Tina spenaten. Skär fisken i portionsbitar och lägg dem i en smord ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Blanda spenaten med potatismoset och smaksätt med salt peppar och muskot. Klicka moset runt fisken. Mosa fetaosten, blanda den och vitlöken med grädden. Häll blandningen över fisken. Strö över ost och oliver. Gratinera fisken i mitten av ugnen ca 30 minuter.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben