Örtfilé med bacon och spenatmos

Serverar: 4 portioner

Här möts smaken av färska örter och citron med den goda sältan som bacon ger. Ett gott potatismos med getost och spenat passar bra till.

Ingredienser

  • 500 g fläskfilé
  • Flingsalt
  • Nymald peppar
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 2 msk färsk rosmarin, hackad
  • 1 citron, rivet skal
  • 400 g bacon, 1 paket
  • Smör till stekning
  • Potatismos
  • 10-12 potatisar
  • 2 dl mjölk
  • Flingsalt
  • Nymald peppar
  • 150-200 g babyspenat
  • 1 msk smör
  • 150 g getost
  • Instruktioner

    1. Putsa filén fri från senor och hinnor. Skär i 2 centimeter tjocka skivor. Lägg plastfolie över och banka försiktigt ut köttet med handen eller en kastrull till cirka 2 millimeters tjocklek. Krydda köttet med salt och peppar.
    2. Blanda vitlök, rosmarin och citronskal. Fördela örtblandningen på köttskivorna och vik/rulla ihop.
    3. Dela baconskivorna på längden. Vira en baconbit runt varje rulad.
    4. Bryn ruladerna runt om i smör, börja med skarven nedåt. Sänk värmen och efterstek tills köttet är genomstekt.
    5. Potatismos: Skala potatisen och skär i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten, cirka 15 minuter. Häll av kokvattnet.
    6. Mosa potatisen med en potatisstöt eller elvisp.
    7. Värm mjölken. Blanda moset med varm mjölk och vispa det fluffigt. Smaka av med salt och peppar.
    8. Fräs 250 g spenat i smör tills den precis sjunker ihop. Vänd ner spenat och smulad ost i moset.
    9. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben