Apelsinmousse (tårtfyllning)

En mousse är perfekt som tårtfyllning och kan varieras i oändlighet. Bara fantasin sätter gränser. Här en fräsch apelsinmousse som passar jätte bra ihop med nutellakrämen eller en god chokladmousse.

Ingredienser

  • 1 burk konserverade apelsinklyftor (540 g)
  • ½ dl socker
  • 200 färskost
  • 1 tsk apelsinarom
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 gelatinblad
  • ½ dl apelsinjuice
  • 4 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Mixa apelsinklyftorna. Blanda ner socker, färskost, apelsinarom och vaniljsocker. Blötlägg gelatinbladen och smält dem i den heta apelsinjuicen. Blanda ner gelatinblandningen i apelsinblandningen. Vispa grädden och blanda till sist ner den.
    2. Halvera om du bara vill ha till ett lager.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    wallst 16 oktober 2012

    Hej! Var hittar man konserverade apelsinklyftor, mandarinklyftor finns ju i hyllan men jag har aldrig sett apelsinklyftor. Apelsinarom har jag ej heller aldrig sett.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben