Apelsinmousse (tårtfyllning)
En mousse är perfekt som tårtfyllning och kan varieras i oändlighet. Bara fantasin sätter gränser. Här en fräsch apelsinmousse som passar jätte bra ihop med nutellakrämen eller en god chokladmousse.
Ingredienser
1 burk konserverade apelsinklyftor (540 g)
½ dl socker
200 färskost
1 tsk apelsinarom
1 tsk vaniljsocker
4 gelatinblad
½ dl apelsinjuice
4 dl vispgrädde
Instruktioner
- Mixa apelsinklyftorna. Blanda ner socker, färskost, apelsinarom och vaniljsocker. Blötlägg gelatinbladen och smält dem i den heta apelsinjuicen. Blanda ner gelatinblandningen i apelsinblandningen. Vispa grädden och blanda till sist ner den.
- Halvera om du bara vill ha till ett lager.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Hej! Var hittar man konserverade apelsinklyftor, mandarinklyftor finns ju i hyllan men jag har aldrig sett apelsinklyftor. Apelsinarom har jag ej heller aldrig sett.