Dumletårta

Serverar: 6 portioner

Dumle är klar favorit i godispåsen. Och nu även när det gäller tårtfyllningar!

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • Dumlekräm
  • 200 g dumlekolor
  • 3 dl grädde
  • Vaniljkräm
  • 1 dl vaniljkräm
  • 1 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Börja med tårtbotten. Du kan även ta en köpt botten om du vill. Ta ur bottnarna ut formen och skär sedan upp i 3 delar. Klä in en form med löstagbar kant i plastfolie och lägg ner understa lagret av botten.
    2. Dumlekräm: Häll grädden och kolorna i en kastrull. Låt kolorna smälta under omrörning. Låt det svalna och ta sedan fram elvispen och vispa upp den. Häll den över första botten, och lägg sedan över mellersta botten.
    3. Vaniljkräm: Gör en vaniljkräm enligt instruktionerna på paketet, och ta sedan ca 1 dl av den. Blanda med den vispade grädden. Häll den över mellersta botten och lägg över botten toppen. (Går att öka/minska mängden) Ställ in i frysen så dumlekrämen får stelna till sig lite.
    4. Dekorera tårtan med grädde och sedan hur du själv vill.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    zizzi08 1 september 2008

    Kanon går fort kan göras dan innan läggas i frysen. Alla älskar den

    mz66 27 mars 2009

    Undrar hur dumlekrämen ska bli? Tjock eller? Min blev så rinning att det blev för kladdigt i tårtbotten:

    SDMaya 30 november 2009

    Tack för ett kanon smarrigt tårtrecept, men ett tips till alla er som tycker det va svårt att få dumlekrämen att bli fast! Strunta i äggen. och smält kolan med grädden på svag värme, låt krämen svalna och in med den i kylen och sen när bytta och kräm är riktigt kall vispa...blir kanon bra resultat. Och då slipper ni ställa den i frysen :) Lycka till och tack än en gång Annalinnea! Kommer lägga ut receptet på min blogg med:) och där kommer finnas bilder på hur den blev när jag gjorde den. http://mayashideout.blogg.se

    Innnna 31 augusti 2010

    heej. (: hur många personer är tårtfyllningen till?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben