Dumletårta

Serverar: 10 portioner

Mycket god

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 dl kokande vatten
  • Fyllning
  • 125 gr margarin
  • 1 dl mjölk eller grädde
  • 12 dumlekolor
  • 4 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Socker och ägg vispas. Tillsätt mjöl, kakao, bakpulver och vattnet. Häll i en smord och bröad form med löstagbar kant. Sätt in i ugnen 175-200 grader i ca 30 min.
    2. Kakan delas när den har svalnat. Fyllningen smälts samman. Låt den svalna något.
    3. Bred på botten, lägg ihop bottnarna. Serveras med grädde till.
    4. Man kan även ha fyllning både i mellan och ovanpå om man vill.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    LillaJa 26 mars 2008

    Tack, den här var årets Påsktårta hos oss, perfekt lagom kladdig, god i smaken av dumle, jag serverade frusen äggtoddy till, i ställer för grädde. Gillades av både barn och gamla. Fick lämna receptet till gästerna. Tack Birgitta

    minhugo 26 augusti 2009

    Vart i ugnen ska tårtan gräddas?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben