Med rulltårta kan man kreera läckra, vackra bakverk att servera till kaffet efter maten eller närhelst man blir sugen på en god kaka. Detta recept tillhörde vinnarna i en tävling med Hemmets Veckotidning.
Ingredienser
Botten
3 ägg
1 ½ dl strösocker
5 msk potatismjöl
1 msk vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Fyllning
100 g färskost (t ex philadelphia eller kesella)
½ dl socker
3 dl vispgrädde
100 g ljus choklad
Ca: ½ dl koncentrerad apelsinsaft
Garnering
Choklad
Instruktioner
- Värm ugnen till 250°.
- Botten:
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölsorterna, kakao och bakpulver och sikta ner i äggsmeten. Rör om försiktigt.
- Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna och grädda i ugnen ca 5 minuter.
Stjälp upp kakan på sockrat papper och dra bort bakpapperet. Låt kakan svalna under plåten.
- Fyllning:
Rör osten smidig med sockret och 1/2 dl ovispad grädde. Koka upp ½ dl grädde och rör ner chokladen i mindre bitar. Blanda chokladen med apelsin/ost. Vispa resten av grädden och blanda i fyllningen.
- Bred större delen av fyllningen på kakan och rulla ihop. Bred resterande fyllning ovanpå. Garnera med t ex kokta strimlade apelsinskal, hackad choklad och strössel.
- Låt kakan mogna i kylskåpet några timmar före servering.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Mycket gott och enkelt!
Tack för ett topenrecept!