Apelsinstubbe

Med rulltårta kan man kreera läckra, vackra bakverk att servera till kaffet efter maten eller närhelst man blir sugen på en god kaka. Detta recept tillhörde vinnarna i en tävling med Hemmets Veckotidning.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 5 msk potatismjöl
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 100 g färskost (t ex philadelphia eller kesella)
  • ½ dl socker
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g ljus choklad
  • Ca: ½ dl koncentrerad apelsinsaft
  • Garnering
  • Choklad
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 250°.
    2. Botten: Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjölsorterna, kakao och bakpulver och sikta ner i äggsmeten. Rör om försiktigt.
    3. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna och grädda i ugnen ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat papper och dra bort bakpapperet. Låt kakan svalna under plåten.
    4. Fyllning: Rör osten smidig med sockret och 1/2 dl ovispad grädde. Koka upp ½ dl grädde och rör ner chokladen i mindre bitar. Blanda chokladen med apelsin/ost. Vispa resten av grädden och blanda i fyllningen.
    5. Bred större delen av fyllningen på kakan och rulla ihop. Bred resterande fyllning ovanpå. Garnera med t ex kokta strimlade apelsinskal, hackad choklad och strössel.
    6. Låt kakan mogna i kylskåpet några timmar före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    brakram 26 augusti 2009

    Mycket gott och enkelt!

    mormy 3 september 2010

    Tack för ett topenrecept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben