Apelsinwok
Serverar:
4 portioner
Tid:
20 minuter
Viktklubben 531 kcal/person.
Ingredienser
300 g grytbitar av fläskkkött
3 msk saft från en apelsin
2 msk matolja
Salt
Peppar
300 g morötter
200 g champinjoner
150 g minimajs
2 klyfta vitlök
2 apelsiner
1 tsk garam masala
30 g cashewnötter
2,5 dl ris
Instruktioner
Skär köttet i tunna skivor. Lägg det i en plastpåse tillsammans med saften från en apelsin.
Lägg påsen med köttet kallt i 1-2 timmar. Stek köttet i olja i en riktigt het wokpanna eller en stekgryta. Salta och peppra.
Skär morötterna i fina strimlor och svampen i skivor. Halvera majsen på längden. Hacka vitlöken.
Tillsätt grönsakerna till woken och låt det fräsa med. Skala och skär apelsinerna skinnfria.
Tillsätt apelsinklyftor, garam masala och cashewnötter. Servera tillsammans med ris.
Liknande recept
Fläskfilé- och apelsinwok
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!