Apelsinwok

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Viktklubben 531 kcal/person.

Ingredienser

  • 300 g grytbitar av fläskkkött
  • 3 msk saft från en apelsin
  • 2 msk matolja
  • Salt
  • Peppar
  • 300 g morötter
  • 200 g champinjoner
  • 150 g minimajs
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 apelsiner
  • 1 tsk garam masala
  • 30 g cashewnötter
  • 2,5 dl ris
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tunna skivor. Lägg det i en plastpåse tillsammans med saften från en apelsin.
    2. Lägg påsen med köttet kallt i 1-2 timmar. Stek köttet i olja i en riktigt het wokpanna eller en stekgryta. Salta och peppra.
    3. Skär morötterna i fina strimlor och svampen i skivor. Halvera majsen på längden. Hacka vitlöken.
    4. Tillsätt grönsakerna till woken och låt det fräsa med. Skala och skär apelsinerna skinnfria.
    5. Tillsätt apelsinklyftor, garam masala och cashewnötter. Servera tillsammans med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben