Apertinafilé med bön-tsatsiki
Koppla av och njut av fin festfilé och frisk bön-tsatsiki.
Ingredienser
400 g fläskfilé
1 tsk salt
2 tsk smör & rapsolja
150 g Apetina
1 gurka
1 vitlöksklyfta
2 tsk salt och peppar
1 krm svartpeppar
2 tsk oregano
1 burk à 125 g kidneybönor
2 dl medelhavsinspirerad matyoghurt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°. Salta köttet och bryn det runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat och stek det i mitten av ugnen ca 20 min.
- Riv gurkan grovt på hushållspapper och pressa ur saften. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda matyoghurt, bönor, gurka, vitlök, salt och peppar.
- Ta ut köttet och skär det i tunna skivor. Strö över peppar, smulad Apetina och oregano. Servera med tsatsikin och ugnsstekta tomater.
Liknande recept
Kommentarer (0)