Apertinafilé med bön-tsatsiki

Serverar: 4 portioner

Koppla av och njut av fin festfilé och frisk bön-tsatsiki.

Ingredienser

  • 400 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk smör & rapsolja
  • 150 g Apetina
  • 1 gurka
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk salt och peppar
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk oregano
  • 1 burk à 125 g kidneybönor
  • 2 dl medelhavsinspirerad matyoghurt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Salta köttet och bryn det runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat och stek det i mitten av ugnen ca 20 min.
    2. Riv gurkan grovt på hushållspapper och pressa ur saften. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda matyoghurt, bönor, gurka, vitlök, salt och peppar.
    3. Ta ut köttet och skär det i tunna skivor. Strö över peppar, smulad Apetina och oregano. Servera med tsatsikin och ugnsstekta tomater.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben