Apetinafile med bön-tsatsiki

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Ny rätt från arla

Ingredienser

  • 400 g fläskfile
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk smör & rapsolja
  • 150 g Apetina
  • 1 st gurka
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 tsk salt och peppar
  • 2 tsk oregano
  • 1 burk a 125 g kindybönor
  • 2 dl arlaköket medhavsinsirerade matyoghurt
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 g. Salta köttet och bryn det runt om i smör- rapsolja i en stekpanna. Lägg köttet på ett ugnsäkert fat och stek det i mitten av ugnen ca 20 minuter. Riv gurkan grovt på hushållspapper och pressa ur saften. Sjölj bönorna och låt dem rinna av. Blanda matygort, bönor, gurka, vitlök, salt och peppar. Ta ut köttet och skär det i tunna skivor. Stö över peppar, smulad apetina och oregano. Servera med tsatsikin och ugnstekta tomater.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben