Aprikosbakelser

Serverar: 4 portioner

Oväntat besök? Då går detta kanonsnabbt.

Ingredienser

  • 2 plattor fryst smördeg
  • 1 burk aprikoser ca 425 g
  • Ca 4 msk aprikosmarmelad
  • Mandelspån
  • Florsocker
  • Glass
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Ta smördegsplattorna ur frysen och låt dem ligga i rumstemperatur ca 15 minuter. Låt aprikoserna rinna av. Sätt på ugnen. Kavla ut degplattorna på längden så de blir ca 10 x 20 cm. Dela dem på tvären. Värm marmeladen lite och bred den över plattorna, spara lite till pensling.
    3. Lägg degen på plåt med bakplåtspapper. Placera 2 aprikoshalvor diagonalt på varje platta och vik över och tryck till de tomma hörnen ordentligt. Pensla degen med lite marmelad och strö några mandelspån över.
    4. Grädda i mitten av ugnen tills degen fått fin färg, 20-25 minuter. Låt bakelserna svalna på galler. Sikta lite florsocker över före serveringen.
    5. Servera gärna med en klick glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben