Aroniabärs dricka

Trädgårdsbuske i det okända. Går fint att koka saft av.

Ingredienser

  • 1/2 kg aroniabär
  • 21/2 dl vatten
  • 6 dl socker/liter avrunnen saft
  • 1 krm nat.bensonat
  • 700 gr honung
  • Instruktioner

    Skölj bären och koka dem 15 minuter tillsammans med vattnet på svag värme. Sila bären genom silduk och låt dem rinna av i ca 30 minuter. Mät saften och häll tillbaks i kastrullen, koka upp låt koka några minuter. Skumma väl. Tillsätt sockret eller honung låt det smälta i försiktig omrörning. För bättre hållbarhet lös upp lite natriumbensonat i lite av saften och blanda ner. Häll upp saften på väl rengjorda, varma flaskor.

    Liknande recept

    4.5
    15 min
    3-4
    2
    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben