Arrakstårta

Perfekt att frysa helt färdig.

Ingredienser

  • Bottnar
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 1 dl vatten
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 100 g mandel eller hasselnötter
  • Kräm
  • 3 äggulor
  • 3/4 dl strösocker
  • 3/4 dl kaffegrädde
  • 100 g smör
  • 2 krm arraksessens
  • 100 g mjuk nougat
  • Instruktioner

    1. Börja med krämen. Blanda äggulor, socker och kaffegrädde och koka upp under ständig omrörning. Låt svalna något och vispa i det rumsvarma smöret lite i taget. Tillsätt arraksessensen när krämen kallnat och ställ i kylen några timmar eller över natten.
    2. Bottnar: Smält smöret och häll i kallt vatten. Vispa ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver och mald mandel och rör ned detta i äggblandningen tillsammans med smör/vatten. Grädda i en form, ca 21 cm, i 175 gr ca 30 minuter.
    3. Dela kakan mitt itu och lägg på krämen. Smält nougaten i vattenbad eller micro och bred detta över kakan och dekorera med t ex flagad mandel eller vad du gillar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    emmelie_thari 6 juli 2011

    Hade gärna fått smaka mer arrak. Men annars mycket god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben