Arrakstårta med chokladsmak

Serverar: 12-15 portioner

Ytterligare ett gammalt veckotidningsrecept, Allers någon gång på tidigt 80-tal. Farligt god !!!!!!!!!

Ingredienser

  • Kaka
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 150 g smält margarin
  • 1 1/2 msk arrak, rom eller punsch
  • Kräm
  • 125 g margarin
  • Drygt 1 3/4 dl florsocker
  • Kakao efter smak
  • 1 äggula
  • Några stänk arrak, rom eller punsch
  • Glasyr och garnering
  • Florsocker
  • Kakao
  • Några stänk arrak, rom eller punsch
  • Vatten till en lättarbetad glasyr
  • 20 skållade sötmandlar
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl och bakpulver väl och rör ner det växelvis med det avsvalnade margarinet i äggsmeten. Blanda ner smaksättningen ordentligt. Klipp till ett bakplåtspapper, stort som bakformen - en avlång 1 1/2 litersform. Smörj formen väl, tryck ner bakplåtspapperet och pensla även detta med margarin. Mjöla formen lätt. Fyll på med smet och grädda längst ner i ugnen i 175º i ca 45 minuter. Prova med sticka efter 30 minuter - bottnen ska tas ut så snart den släpper kanterna och inte känns kladdig. Låt kakan svalna och stjälp upp den. Drag bort papperet när den kallnat.
    2. Rör under tiden krämens margarin och florsocker vitt och poröst, gärna med elvisp. Blanda ner äggulan och smaksättningen. Rör till en slät smörkräm och smaka av med kakaopulver som måste siktas ner i krämen.
    3. Dela kakan i 3 bottnar. Bred kräm mellan bottnarna och lägg ihop dem. Blanda glasyren och pensla den över och runt hela kakan. Garnera i t ex blommönster med mandlar.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben