Kladdkakemuffins med rik chokladsmak

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Jag har gjort många chokladmuffins och kladdkaka men något så här gott i muffinsväg har jag aldrig ätit man kan bara inte sluta

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 gram smör
  • 1/2 dl matolja
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 100 gram mörk kvalitetschoklad (70%)
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 175 grader. 2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker riktigt pösigt. 3. Smält smöret, häll i matolja och sirap, blanda det med äggsmeten. 4. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner i smeten. 5. Hacka chokladen och smält den över tt vattenbad och blanda i chokladen i smeten. 6. fyll formarna men lite mer än 2/3 delar av smeten. 7 Grädda dem mitt i ugnen i cirka 12 minuter, de skall sjunka ihop när de svalnar. 8. garnera men grädde och bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    madvis 31 augusti 2012

    Gjorde de här förra veckan och de var supergoda! Hela familjen älskade dem, så tack för det fina receptet!

    morran55 4 november 2012

    Leila Lindholms recept!! Goda. Bra att du delar med dej av det, men det är ju inte skapat av dej.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben