Kladdkakemuffins med dajmkulor

Serverar: 30 portioner

Tid: 30 minuter

En riktig smaksensation.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 4 st ägg
  • 6 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 8 msk kakao
  • 1 påse dajmkulor, ca 200 g
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst, blanda alla ingredienser, kulorna i sist. Grädda i mitten av ugnen 175 grader i ca 13 minuter.
    2. Daimkulorna kan bytas ut mot t.ex. nötter, kinapuffar eller något annat gott, bara fantasin sätter gränser :)

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    johannaevelina 23 februari 2010

    Daimkulorna kan bytas ut mot nötter, kinapuffar, eller något annat passande, bara fantasin sätter gränser. :) Hoppas ni gillar dem. / Johanna

    grahnbarret 25 maj 2010

    Bakade dessa igår, fruktansvärt goda blev de! Bytte ut daimkulorna mot kinapuffar, blev bra men nästa gång ska jag nog göra med daim istället - tror det är godare! :)

    carolisen26 21 juni 2010

    Konsistens och dajmkulorna blev sega och goda i ugnen, men dom blev alldeles för söta, nästa gång ska jag nog bara ta 3 dl socker för som smaka så sött att jag nog måste kasta allihopa =(

    Tess1987 30 december 2010

    Rekomenderar verkligen detta recept. Men tar bort och har "bara" 4dl socker. Räcker aldeles utmärkt! Man kan ta lite mindre kakao också.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben