Kladdkakemuffins med frosting
Serverar: 16-20 portioner
Supergoda muffins som är uppskattade av alla! Tips till detta recept är att byta ut bären till tex, jordgubbar, mandarin etc. Dekorera med lite riven kokos. Eller ha en smaksatt kesella som frosting. Kanske blanda i lite smält choklad i smeten? Möjligheterna är många :)
Ingredienser
150 g smör
2 1/2 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Frosting
50 g smör
250 g Kesella/Kvarg Vanilj
16-20 frysta/färska bär tex. hallon
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull och lyft sen av kastrullen från plattan.
Rör först ner socker, kakao och vaniljsocker sedan ner med ett ägg i taget och till sist mjölet.
Blanda allt väl och klicka sedan ut smeten i pappersformar.
Grädda i mitten av ugnen ca. 12-14 min.
- Då du gör frostingen smälter du först smöret och låter det svalna. Sedan rör du ner kesellan så de blir en jämn smet.
Bred/spritsa frostingen över de avsvalnade muffinsen och garnera med bär.
Låt stå i kylen en stund så frostingen stelnar och sen är det bara att servera!
Liknande recept
Kommentarer (0)