Glutenfri kladdkaka/kladdkakemuffins

Serverar: 12 portioner

Tid: 20 minuter

Jättegott recept som jag fick av min dietist. / Filippa 10 år.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 4 msk kakao
  • 1 dl smält margarin eller flytande margarin
  • 1 dl glutenfri mix
  • Instruktioner

    1. UGN: 200 grader för kladdig kaka i ca 20 minuter, för torr kaka ca 30 min. För muffinsplåt 200 grader i 6-8 min.
    2. Vispa ägg och socker. Tillsätt kakao, margarin och mjöl. Blanda allt. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper i botten och smorda kanter. Grädda enligt ovan.
    3. Eller vispa ägg och socker. Tillsätt kakao, margarin och mjöl. Blanda allt. Klä muffinsplåten med pappersformar eller välj styva muffinsformar. Klicka ut smeten i en muffinsplåt/ muffinsformar 12 st. Grädda.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben