Kladdkakemuffins med fyllning

Serverar: 15 portioner

Kladdigt goda med en ännu kladdigare fyllning. Mums! Glutenfria.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 4 msk kakao
  • 1½ dl rismjöl
  • 100 g smör, smält
  • Fyllning
  • 100 g smör
  • 3 msk socker
  • 2 tsk rismjöl
  • 4 tsk kakao
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg och socker poröst i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem försiktigt i äggvispet. Tillsätt det smälta smöret och rör till en jämn smet.
    3. Fördela smeten i muffinsformar (gärna i en muffinsplåt) och grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 minuter.
    4. Blanda ingredienserna till fyllningen i en kastrull. Koka upp och låt koka i ca 10 minuter. Häll på fyllningen i fördjupningarna på muffinsen direkt när de tagit ut ur ugnen. Låt svalna.
    5. Förvara muffinsen svalt. De går bra att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben